50 Sublime Chignon frisyrer

27

Det finns ingen frisyr som förmedlar stilig ganska som en chignon. Med en rik historia bakom den, går chignon så långt tillbaka som det antika Grekland. Emellertid blev denna frisyr vanliga i den viktorianska eran, med en enorm återkommande 40-talsmodell. När det gäller terminologin är ordet “chignon” av franskt ursprung med betydelser som sträcker sig från “nap” till “krage” eller “kedja”. Idag uppfattas det som en omedvetbar symbol för elegans, som du ytterligare kan uppskatta i exemplen nedan.

1. Klassisk Chignon Frisyr

Klassisk Chignon Frisyr

Vi börjar med en klassisk version av denna tidlösa frisyr. Förpackningstekniken är enkel, och bun vilar mjukt vid nacken. Vad vi vill påpeka är det fina korsningen av några strängar strax ovanför den.

2. Frisyrblandning

Frisyr Mix

Om du vill krydda din anpassning kan du blanda olika stylingstekniker i din chignon. Till exempel kan du integrera flätning i frisören. Detta kan enkelt genomföras över bunten eller försiktigt vikas runt huvudets krona.

3. Chignon Bun

Chignon Bun

I det här exemplet kan du se hur en chignon skapades genom en bun styling metod. Med andra ord, håret var inslaget i en spiral rörelse och bunden vid näsan. Detta är ett snabbt alternativ om du inte har så mycket tid till hands.

4. Franska Twist

Fransk twist

Medan den franska vridningen inte är exakt en chignon, är den fortfarande en del av samma familj av frisyrer. Det är ännu ett romantiskt val för en speciell händelse som står ut genom att vrida håret inåt. Vi rekommenderar att du lägger tid på att hitta det perfekta hårstycket för att komplettera utseendet.

5. Låg Chignon

Low Chignon

Även om frasen “chignon” definieras av att vara en låg frisyr, ville vi accentuera idén med det här exemplet. Du kan se hur den rullade och trånga frisören skapas för att ligga vid nacken, något som avslöjar huden.

6. Flätad Chignon

Flätad Chignon

I motsats till att blanda stiltekniker, fokuserar detta tillvägagångssätt helt på flätning och knutning. Huvudformen som härrör från frisyren gör det till en chignon, även om flätor användes för att skapa den.

7. Wrapped Frisyr

Wrapped Frisyr

Detta är ännu ett sätt att stylera en chignon, speciellt om du föredrar ett elegant utseende. Allt du behöver göra är att rulla och tucka som du normalt skulle, omsluta bullen med två tjocka trådar omslagen på varje sida.

8. Teased Style

Teased Style

Det är ingen tvekan om att Brigitte Bardot förblir en av de bästa stilikonerna hela tiden. Hon har inspirerat otaliga kvinnor runt om i världen med hennes häftiga utseende, inklusive den här versionen av en retad chignon.

9. Easy Chignon

Lätt Chignon

Om tiden inte finns på din sida, har vi några tips och tricks för att göra sig redo i en jiffy. I stället för en klassisk chignon rekommenderar vi att du omvandlar dina till en lös knuten bun på baksidan av nacken.

10. Fishtail Braid och Low Bun

Fishtail Braid och Low Bun

För en verkligt minnesvärd frisyr kan du ta braiding motparten till nästa nivå. Istället för den franska flätan ser vi ofta, du kan experimentera med fiskstensflätning med din lilla frisyr. Börja på sidan och linda runt, knuffa resten av bunten.

11. Sida Chignon

Side Chignon

En mycket älskad version av den här frisyren innebär att man skapar den låga bullen på sidan. Det här är en underbar idé om du vill gå mot kornet lite, samtidigt som du är så polerad som någonsin. Faktum är att populariteten hos detta alternativ kommer nära den traditionella chignon.

12. Voluminous Frisyr

Voluminous Frisyr

Vem vill inte ha så mycket volym som möjligt? Även om den här frisyren är känd för att den är smidig och välgjord, kan du skräddarsy den för att få en dynamisk ton. Denna stil fungerar bäst för kvinnor med antingen långt eller tjockt hår.

13. Stora Updo

För att bevisa vårt påstående från ovanstående exempel är här ännu en på en liknande ton. Det visar att även de snyggaste frisyrer kan njuta av en naturlig volymökning när de ordnas i enlighet därmed.

14. Messy Chignon

Messy Chignon

Var inte rädd för att bli rörig med din chignon! Många moderna anpassningar av den här klassiska frisyren innebär att man dröjer i massor, och resultaten visar skönheten i röran. Skaka toppen för lite tillsatt volym.

15. Loose Chignon

Loose Chignon

Även om röriga chignons alltid har ett lös tillvägagångssätt, är det inte alltid tvärtom. Till exempel kan en lös chignon fortfarande vara mycket välskött och slickad tillbaka, som i det här fotot. De lösa strängarna i framsidan är en charmig detalj.

16. Tillbaka Tiara frisyrer

Tillbaka Tiara frisyrer

Tillbehör kan gå långt för någon updo eller formell frisyr. När det gäller chignon kan du gärna lägga till tillbehör som du anser vara lämpliga för din klädsel. Bara en idé är en pärla tiara på baksidan, perfekt för brudar att vara.

17. Chignon Updo

Chignon Updo

För detta exempel bestämde vi oss för att blanda konceptet med en chignon med en detaljerad uppdatering. Sidans flät spelar en viktig roll i förtrollande resultat, men det gör också den löst lockiga hårtexturen. Lämna det så rörigt som möjligt för ett elegant utseende!

18. Twisted Updo

Twisted Updo

Du kan vrida dig till den uppdatering du alltid har drömt om. Detta exempel överträffar också chignon vi alla vet och älskar, den här gången genom att vrida strängar hela vägen upp. Resultaten är som den fancy och lös versionen av en fauxhök.

19. Black Chignon frisyrer

Black Chignon frisyrer

Bland de många fördelar som chignons presenterar är vi glada över att det är en frisyr för alla texturer. Även om du har afro-texturerade lås kan du stile dem på det här sättet. Se till att ditt hår är avslappnad i förväg för de resultat du vill ha.

20. Låg krullar

Låga krullar

Kvinnor med kortare hår oroar sig ofta för att ha begränsade uppdateringsmöjligheter. Men med några lockar till hands kan du få en chignonliknande utseende. Om ditt hår inte är så naturligt kan du använda ett krusjärn för att få en liknande effekt.

21. Valsad och flätad

Valsad och flätad

Som du har lagt märke till nu finns det dussintals sätt att utforma denna vanliga frisyr. För ett utmärkt spel på volym, tänk på att skapa två små men ändå snäva flätor över bunten. Du får mer volym inte bara i chignon, men också på toppen, ovanför flätorna.

22. Chignon Bridal Hair

Chignon Bridal Hair

Vi kan alla erkänna att detta är en av de mest endeared frisyrer för brudar. Förutom den rena förfining som den naturligtvis kommer med, är det en praktisk stil för din bröllopsdag. Din slöja kan enkelt införlivas i frisyren.

23. Chignon för kort hår

Chignon för kort hår

Om dina lås är väldigt korta och du inte kan tränga igenom med rulla och tuckningstekniken, har vi den perfekta reservplanen för dig. Få några bobbynålar redo och börja knyta dina korta lås på ett liknande sätt. I slutet lägger du till generösa mängder hårspray för resistans.

24. Knuten Bun

Knotted Bun

Vill du ha en high fashion kant till din frisyr? Du kan bli inspirerad av standard chignon och skapa den på ett helt annat sätt. Med andra ord kan du hålla idén om en låg bulle i nacken, men stil det genom att knyta håret.

25. Frisyr med lösa strängar

Frisyr med lösa strängar

Graden av lösa frisyrer kan återigen uppskattas i detta exempel. Även om vi redan har pratat lite om lösa strängar, visar det här fotot hur lockande de kan vara för din updo.

26. Chignon Hair Piece

Chignon Hair Piece

Ett annat måste för brudar är ett hårstycke för att komplettera deras chignon. Detta tillbehör har flera fördelar, från att du sticker ut vid ditt bröllop, för att omsluta ditt slöja ordentligt. Gå alltid till ett vitt hårstycke om du är bruden.

27. Wavy Chignon

Wavy Chignon

Att ha naturligt vågigt hår är en stor fördel om du vill få en chignon frisyr. Tack vare din smidiga hårtextur, kommer du att spendera mindre tid på att tippa alla dina trådar på plats. Vi rekommenderar även den här stilen för vågiga tjejer med en skikrad frisyr.

28. Lite sidovalsad frisyr

Något sidovalsad frisyr

Vad som gör den här versionen verkligen speciell är den ursprungliga inställningen till styling. Det börjar med tanken på en sida chignon, men fortsätter med en kreativ vridning genom förlängd bredd och virvlande hårsträngar i bunområdet.

29. Invecklade Updo

Invecklade Updo

Nu är denna uppdatering garanterad att göra huvuden vända vid formella händelser. Det är så utförligt att det är en perfekt passform för en brud på hennes bröllopsdag. Den är skapad med en band-liknande teknik för häpnadsväckande konsistens och stil. De små pärlorna är körsbäret på toppen.

30. Enkel Chignon

Enkel Chignon

Ändå kan du alltid behålla ett rent och enkelt utseende som lyser med charm. Denna frisyr visar inte bara att mindre är ofta mer, men också att du kan spika en 5-stjärnig frisyr utan att för mycket insats.

31. Banan Bun

Banan Bun

En frisyr som har tagit Frankrike med storm är bananbullen. Det är inte precis en chignon, utan snarare en knuten låg bulle med den röriga kanten som vi fortsätter att prata om. Det är utan tvekan enkelt, men med en spännande visuell inverkan.

32. Vintage Chignon frisyrer

Vintage Chignon frisyrer

Är ditt hjärta förlorat i retro-tider? Du kan uttrycka din stilfulla stil med en vintageanpassning av chignon. Även om den här frisyren ofta är märkt med en vintage som börjar, tar det här exemplet det till nästa nivå med de fantastiska fingervågorna.

33. Top Knot

Top Knot

Per definition är chignon en frisyr som vilar på näsan. Ändå kan du ge din personliga touch genom att gå i motsatt riktning. Med andra ord kan du snabbt slå ditt hår i en toppknut, speciellt om tillfälle är avslappnad.

34. Chignon huvudband

Chignon huvudband

Bortsett från tiaror på baksidan av ditt huvud som gräver toppen av bullen, kan du också lägga till huvudbandliknande tillbehör till din chignon. Om händelsen du planerar att delta är svart-slips rekommenderar vi ett metallband med kristaller.

35. Bangs och Low Bun

Bangs och Low Bun

Vad sägs om våra damer med bangs? Även om du har en frans kan du vara säker på att en chignon frisyr fortfarande ser bländande ut på dig. Vi har inkluderat det här exemplet så att du kan se hur ditt skulle visa sig om det här är ditt fall.

36. Strukturerad Bun

Texturerad Bun

Om vi ​​har sagt det en gång, har vi sagt det tusen gånger: rörigt är bäst! Vi erkänner att inte alla händelser är lämpliga för rotiga frisyrer, men en hel del snygga är. Denna texturerad bulle ska vara inspirerande nog att övertyga dig.

37. Halv Chignon Frisyr

Halv Chignon Frisyr

Med detta exempel har vi rest ganska långt från den ursprungliga chignonidén. Men anmärkningsvärda frisyrer beror alltid på kreativitet och personlig inmatning. Därför kan du pröva den här halva frisyren med en knuten chignon-tillvägagångssätt.

38. High Chignon

High Chignon

Detta är ännu en hög version av den här tidlösa låga frisyren. Vi uppmuntrar dig varmt att överväga det här alternativet om du har naturligt rakt hår och vill dra nytta av mer volym utan alltför mycket krångel.

39. Huvudband Roll

Headband Roll

Hårtillbehör är exceptionella, inte bara av estetiska skäl, men också för praktiska ändamål. Bara ett exempel är ett elastiskt huvudband, som kan användas för att underlätta den rullande delen av chignon styling processen.

40. 1940-talet Chignon

1940-talet Chignon

Om du vill resa tillbaka i tiden och få en äkta frisyr från 40-talet, är detta chignon för dig. Det kommer extremt nära sättet att chignons rockades tillbaka på dagen, med en otvetydlig vintage touch.

41. Scarf Frisyr

Scarf Frisyr

Vi har pratat om huvudband, tiaror och pärlor, men hur är det med andra smickrande tillbehör till chignons? Om du planerar att utforska staden på en solig sommardag, använd gärna en scarf för att krydda din låga bulle.

42. Donut Chignon

Donut Chignon

Precis som ett elastiskt huvudband är ett donuttillbehör ett fantastiskt knep för att få en professionell frisyr. Om du vill ha en perfekt rund låg bulle kan du använda ett munstycke för att få den form du längtar efter.

43. Swirled Rose Bun

Swirled Rose Bun

Kvinnor med långt och rakt hår kan enkelt uppnå detta utseende. I huvudsak är det en stor, låg bulle, men med en unik touch. Genom den inåtgående virvlarna liknar den sista formen starkt den som en ros. Kan du säga romantisk?

44. Prom Chignon

Prom Chignon

Om du gör dig redo för en natt kan du vilja ha en chignonstil som inte är direkt förknippad med bröllop. Som du kan se i detta foto, är tipsen krullade och frisyren är baserad mer på vridning och knutning.

45. Hår Bow Frisyr

Hair Bow Frisyr

Du vet att vi älskar att uppmuntra dig att experimentera med olika hårtillbehör, från halsdukar till band och bågar. Men i vissa fall vågar vi er att driva din fantasi ännu längre och återskapa tillbehör med ditt eget hår. Denna sidobåge är bild perfekt!

46. ​​Vattenfall Bun

Vattenfall Bun

Vattenfallet har en speciell plats i hjärtat av frisyrälskare runt om i världen. Men vad händer när du kombinerar ett vattenfall flätade med tanken på en låg bulle? Du får en eventyrliknande frisyr som gör att du känner dig som en sjöjungfru och prinsessa allt i ett!

47. Twisted Chignon

Twisted Chignon

Oavsett vad som händer kan du inte gå fel med att vrida som en stylingsteknik. Det är lite mjukare än traditionell flätning, vilket bidrar till frisyren med dynamik och imponerande form. Skillnaden finns alltid i detaljerna.

48. Triple Chignon Bullar

Triple Chignon Bullar

Var uppmärksam på den här trippelhåriga frisyren. Bortsett från det faktum att du kommer att lämna ett oförglömligt intryck, kommer du också att överraska alla runt omkring dig med ett funky tillvägagångssätt för din frisör. Även formen på varje bulle liknar en känslig blomma.

49. Ribbon Updo

Ribbon Updo

Om du vill sticka ut med en strålande frisyr, sök inte längre. Denna frisyr är expertformad med strängar förvandlade till band som nådar bulle och topp. För detta mousserande resultat rekommenderar vi att du jobbar med en professionell stylist.

50. Elaborate Bridal Hairstyle

Elaborate Bridal Frisyr

Det bästa sättet att avsluta vår lista med chignons är med en sista idé för brudar. Med en invecklad, iögonfallande brud frisyr som den här, garanterar vi att dina bröllopsbilder blir ännu mer värdefulla än någonsin.

Slutsats

Sammanfattningsvis är chignon en fantastisk frisyr som gör dig gnistrande med elegans. Även om det finns tillfälliga anpassningar av denna frisyr, är det mest lämpligt för en formell miljö. Från våra exempel och ytterligare forskning ser du ett mönster med huvudformen. Ändå kan du skräddarsy din chignon till detaljerna i din outfit eller händelsen du deltar på. Och du då? Vad är din favorit ta på den här frisyren? Berätta allt om det nedan!

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Cookies, um Ihre Erfahrung zu verbessern. Wir gehen davon aus, dass Sie damit einverstanden sind, aber Sie können dies ablehnen, wenn Sie möchten. OK. Danke! Read More