Hur man färgar hårlila från Blond, Svart och Brun

50

Att döda ditt hår är ett av de svåraste besluten du någonsin kan göra med tanke på olika färger och texturer i dag och ålder. Beroende på din personlighet, stilar och val har du nu över tusentals nyanser av nyanser som du kan leka med. Du kan gå från mörkt till ljus och från blank till pastell.

Vi är nu i 2019, och ljusare nyanser av färg är mer populära än någonsin. Ljusa nyanser av rött och grönt, grå, blondiner och vita. Men den som står ut bland alla är naturligtvis den ständigt gröna nyansen av lila. Efter att ha gått igenom olika färgområden bestämde du dig för att få skuggan lila, men du är inte säker på hur du får den perfekta nyansen. Tja, vi är här för att hjälpa dig!

1. Välja rätt hårfärg

Så du har valt lila för att vara den du kommer att göra, men vilken exakt skugga av lila skulle du älska? Serierna ligger från mörka nyanser av lila som – Bourgogne, Indigo och Deep Purple, till de ljusare nyanserna som lila, pastell och magenta. Gå igenom galleriet av den nyans som du vill ha som hårfärg och välj den specifika färgen. För de mörkare nyanser av lila är det vanligtvis lättare att få, men med lättare nyanser kräver det lite mer arbete än de mörkare nyanserna.

Du kan också bestämma vilken typ av hårfärg du vill ha eftersom du har valet av semipermanent, permanent och tillfälligt. Om du vill behålla ditt lila hår under längre tid, gå permanent och om du bara vill experimentera, prova den tillfälliga.

2. Blekning och Lättnad

Om du väljer den mörkare nyansen av lila, är det vanligtvis lätt eftersom du bara kan applicera färgen direkt utan att lätta din naturliga hårfärg. Och även när du har naturligt ljus hårfärg behöver du inte gå igenom problemfri blekning och lätta. Men om du väljer den ljusare nyansen av lila och du har mörkt hår, så är det första som gör att din hårskugga blir ljusare till en ljusgul eller blont.

Om du bleker ditt hår för första gången och du har en mycket mörk hårfärg, kan du lika bra försöka salong som överdriver blekningsprocessen kan skada håret på ett allvarligt sätt. Men om du bestämmer dig för att bleka ditt hår hemma så behöver du blekpulver, utvecklare, skål och pensel.

  • Blanda bleken och utvecklarna i skålen enligt instruktionerna och blanda den i skålen.
  • Dela ditt hår och klipp det. Arbeta med sektioner och arbeta så snabbt som möjligt för att se till att ditt hår tänds jämnt.
  • Lämna på den angivna tiden och skölja bort den. Var noga med att konditionera och behandla håret efter blekning eftersom det vanligtvis orsakar hårskador.
  • Upprepa blekningsprocessen om några dagar tills du får resultatet.

3. Färger ditt hår

När du har fått ditt hår upplyst och du har önskad hårfärg av blekgul eller blond kan du applicera hårfärgen efter eget val. Vare sig pasteller eller lila, kan du applicera hårfärgen direkt till ditt hår nu. För att färga ditt hår, följ stegen.

  • Bland färgen och utvecklaren i en skål. Blanda det noggrant och se till jämn textur.
  • Snitt ditt hår i jämn sektion och klipp resten. Applicera färgen med en färgborste från botten till toppen.
  • Lämna färgen i ditt hår tills du får önskad färg. Skölj av det när du är nöjd med färgen. Använd inte starka kemiska schampon, använd istället färgstoppshampo som hjälper till att skydda färgen.
  • Konditionera ditt hår och behandla det efter att ha dött det.

4. Ta hand om lila hår

Trots att lila är en levande färg är det ingen hemlighet att färgen också kommer att gå som tiden försvinner. Så håll den färgen frisk och vibrerande som ny, se till att återansätta färgen en gång i taget. Håll det i åtanke, besök salongen eller färg ditt hår varje 3-4 veckor.

En annan sak du kan göra för att hålla färgen intakt är att använda produkter som hjälper till att behålla pigmenten på plats. Använd schampon som inte är hårda på håret och använd färgborttagna produkter för att göra det längre. Du har också möjlighet att använda schampon som är avsedda för lila färgat hår.

Produkter som – De Lorenzo Violet har violettpigment som behåller färgen i ditt hår och gör att borgen och lila håret håller längre.

5. Byta tillbaka till naturliga färger

Efter färgning av ditt hår lila, kommer du att älska resultatet. Eftersom färgen är så levande älskvärd, verkar du aldrig bli trött på den. Men om du så småningom blir trött på färgen och du vill byta tillbaka till din naturliga nyans, var tålamod.

Violetter eller lila nyanser bleknar lätt eftersom det har färre pigmentpartiklar. När tiden går, när du inte applicerar färgen kommer den att blekna. Och du kommer att ha ditt blekt hår. Då får du alternativet färg ditt hår till någon annan färg du vill ha. Om du vill gå till en annan onaturlig nyans kanske du vill överväga att bleka ditt hår igen om det behövs. Men du går tillbaka till vanliga nyanser, du kan gå direkt och applicera de mörkare nyanser av färg som du vill gå tillbaka till.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Diese Website verwendet Cookies, um Ihre Erfahrung zu verbessern. Wir gehen davon aus, dass Sie damit einverstanden sind, aber Sie können dies ablehnen, wenn Sie möchten. OK. Danke! Read More